dinsdag 7 juli 2009

The Hangover, zien of niet zien?

Todd Phillips, regisseur van Old School en Road Trip scoort met zijn laatste film The Hangover een behoorlijke hit. Critici en recensenten laten zich voornamelijk positief uit over de film en de wereldwijde omzet staat op het moment al op een indrukwekkende 265 miljoen dollar.

The Hangover volgt vier mannen, waaronder een aanstaande bruidegom, die samen een vrijgezellenfeest vieren in Las Vegas. Na de feestnacht, tijdens de naar de titel verwijzende kater, bevinden de drie vrienden van de bruidegom zich in een verwoeste hotelkamer, ontdekken ze een baby in de kast, een tijger op de badkamer en het meest verontrustende; missen ze de aanstaande bruidegom. Niemand die nog enig idee heeft wat er voorafgaand aan deze kater gebeurd is en daarom volgen wij de mannen op zoek naar het antwoord op de vraag wat er zich heeft afgespeeld tijdens de vrijgezellenavond in Vegas.

In de hoofdrollen Alan (Zach Galifianakis) die als broer van de bruid in de eerste scene al de toon zet door zijn vreemde ondergoed te showen. Phil (Bradley Cooper), de high school leraar, die geld steelt van zijn studenten en de trip naar Las Vegas ziet als welkome afleiding naast zijn gezinsleven. Stu (Ed Helms) die de uitdrukking “onder de duim gehouden worden” betekenis geeft dankzij z’n bitchy vrouw. En Doug (Justin Bartha), de bruidegom en reden waarom iedereen naar Vegas gaat.

The Hangover volgt een vergelijkbaar plot als dat in “Dude, where’s my car?” In plaats van wietrokers gaat het hier om dronkaards en in plaats van een auto ontbreekt de bruidegom. De avonturen die de mannen beleven zijn regelmatig hilarisch en van begin tot eind wil je weten wat er allemaal gebeurd is tijdens de vrijgezellenavond. De film bewaart de grootste onthullingen tot na het einde van de film tijdens de aftiteling en dat is duidelijk het allerleukste gedeelte van het verhaal, maar toch zit je de eerste anderhalf uur ook minimaal met een glimlach op je gezicht te kijken naar Phil, Stu, Alan en Doug.

Volgens IMDb werkt Todd Phillips naast een vervolg op Old School ook al aan The Hangover 2, die zijn opwachting moet maken in 2011. Check de trailer van het eerste deel voor zover je die nog niet gezien hebt en zorg dat je deze comedy zo snel mogelijk ziet. Eindelijk weer eens dik anderhalf uur lachen in de bioscoop. The Hangover is duidelijk een film die bewijst dat een kater ook wel eens prettig kan zijn ;)

3 opmerkingen: