vrijdag 14 augustus 2009

G.I. Joe: The Rise of Cobra, zien of niet zien?

Oef, wat een actie! Makkelijk te voorspellen natuurlijk in een film vol G.I. Joe’s, maar dat er zó veel actie in zou zitten had zelfs ’t budget niet kunnen verklappen. Voor de onderbreking is het nog vol te houden, maar in het tweede uur lijk je geen moment rust meer te krijgen.

Nu zou dat misschien niet direct een storende factor zijn als er ook daadwerkelijk een beetje verhaal in de film zat, maar dat is helaas ver te zoeken. G.I. Joe: The Rise of Cobra is twee uur lang geweld, high speed achtervolgingen, wapens en explosies. Als je met een andere verwachting naar de bios gaat wordt je teleurgesteld.

James McCullen is een rijke wapenhandelaar en houdt al jaren de familienaam McCullen hoog als het gaat om wapens verhandelen aan vriend en vijand. Dit keer heeft hij geavanceerde kernkoppen met een bijzondere inhoud laten fabriceren. Deze verkoopt hij aan de NAVO en tijdens het vervoer hiervan zorgen o.a. Duke en Ripcord voor de beveiliging van deze koffer vol kernkoppen. Zodra The Baroness met haar team het beveiligingskonvooi komt overvallen is het met de beveiliging gauw gedaan. Dankzij een team G.I. Joe’s worden de wapens veilig gesteld, maar het vijandige team Cobra’s slaat al snel weer toe, ditmaal met succes. Duke en Ripcord treden na een gedegen training toe tot het team Joe’s en zodoende draait alles er verder om de kernkoppen niet teveel van de wereld te laten vernietigen en ze weer in goede handen terug te brengen.

Als je, zoals je dat zou moeten doen, deze film niet al te serieus neemt, dan kun je ook leven met de special effects die eigenlijk niet zo special zijn. Schuilplaats “The Pit” en zijn zanderige omgeving zien er bijna belachelijk uit zodra er vliegtuigjes uit omhoog komen en de onderwaterwereld voelt niet eens nat aan. Ok, tijd om keuzes te maken. Doorschrijven en zeuren over de overige vele minpunten uit de film, of gewoon afronden nu en het laten voor wat het is. G.I. Joe is best een vermakelijke film als je zin hebt in twee uur dikke actie. Waar anders vind je op het moment zoveel geweld binnen 120 minuten in een bioscoop?

Je bent gewaarschuwd voor een overdosis brute actie, maar je home cinema set kan vast niet tippen aan het bioscoopgeluid. Dus ben je niet bang voor een beetje ontploffing, vuur en supersonische wapens, dan moet je misschien toch een bezoekje overwegen. Kies een bioscoop met voldoende volume en dan zul je achteraf in ieder geval suizende oren hebben.

G.I. Joe: The Rise of Cobra knalt. Punt. En damn, er komt gewoon een deel 2…

4 opmerkingen:

  1. Of er ook naakt in voor komt?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mi@tch:

    Ik zag de trailer tijdens HP6 en zat echt te kwijlen, maar aangezien een goed verhaal een redelijke prioritijd heeft bij mij denk ik dat ik hem toch maar in mijn thuisbioscoopje ga beleven

    BeantwoordenVerwijderen