donderdag 27 augustus 2009

“The Daily Prophet” werkelijkheid met video in tijdschrift

The Daily Prophet, de krant met bewegende beelden uit de Harry Potter reeks, wordt vanaf volgende maand werkelijkheid. Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly bevat dan flinterdunne lcd-schermpjes die korte video’s vertonen.

In de in totaal 40 minuten aan spotjes brengt tv-zender CBS haar programma’s voor deze herfst onder de aandacht. Frisdrankfabrikant Pepsi betaalt mee en heeft een eigen advertentie. De schermpjes hebben een oppervlakte van circa 12 cm2 en zijn vergelijkbaar met die van een mobiele telefoon. De chip waarop de video’s zijn opgeslagen is dezelfde als in geluid producerende wenskaarten. Zodra de lezer/kijker de pagina openslaat, begint de video te spelen. Met een knopje kan verder worden geklikt.

De schermpjes moeten met de hand worden ingeplakt en kosten per stuk enkele tientallen dollars. Entertainment Weekly heeft een oplage van 1,8 miljoen stuks, maar de advertentie zal maar verschijnen in enkele duizenden exemplaren, alle bestemd voor abonnees in de trendgevoelige steden Los Angeles en New York.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten