donderdag 6 augustus 2009

Tip: Entourage

Entourage is een Amerikaanse televisieserie, oorspronkelijk uitgezonden door HBO, over de opkomende filmster Vincent Chase en zijn vriendengroep. Bedenker van de serie is Doug Ellin, die samen met Mark Wahlberg en Stephen Levinson executive producer van Entourage is. Naar het schijnt is de serie enigszins gebaseerd op de ervaringen van Wahlberg als opkomend filmster.

Vincent Chase is een opkomend filmster wiens weg we volgen richting de status van topacteur. Zijn beste vriend en manager is Eric Murphy, beter bekend als “E”. Vincents oudere broer, Johnny “Drama” Chase, is tevens zijn persoonlijke trainer en kok. Johnny is een b-acteur en moet het hebben van bijrollen in de films van Vincent. Ook in de omgeving van Vincent vinden we “Turtle”, een jeugdvriend die de rol van chauffeur en assistent van de filmster op zich neemt. Iets dat we hem overigens niet vaak zien doen, waardoor je je afvraagt wat zijn toegevoegde waarde precies is voor de loopbaan van Vincent. Een briljante rol is weggelegd voor Ari Gold, gespeeld door Jeremy Piven die daar al meerdere keren voor genomineerd is en Emmy’s mee heeft gewonnen. Ari Gold is Vincents agent en moet ervoor zorgen dat Vince genoeg filmscripts krijgt om een goede keuze uit te kunnen maken. Hiernaast spelen veel Hollywood celebrities een gastrol in de serie die vaak de spot met zichzelf drijven, prachtig om te zien. Zo komen in het eerste seizoen bijvoorbeeld Ari Larter, Jessica Alba, Jimmy Kimmel, Luke Wilson, Sarah Silverman, Val Kilmer en Scarlett Johansson voorbij.

In Nederland werden de eerste twee seizoenen van Entourage uitgezonden in 2007 door BNN op Nederland 3. Vanaf 2 augustus 2009 is de serie te zien bij Comedy Central, dus zorg dat je de herhaling van de eerste aflevering nog ff meepikt en check ‘m iedere zondag. Gegarandeerd lachen!

1 opmerking: