maandag 31 augustus 2009

Welke films scoorden afgelopen weekend in Amerika

Altijd leuk om na zondag te kijken welke films er weer hoog gescoord hebben in de Amerikaanse Box Office. Wie sleept er week na week de miljoenen binnen en wie krijgt maar net het productiebudget in zicht. Dit weekend gingen er twee nieuwe films in première, namelijk Halloween II en The Final Destination. De battle tussen deze twee is met afstand gewonnen door de laatste.

Liefst 28.3 miljoen dollar wist het nieuwe en waarschijnlijk nog niet laatste deel van Final Destination binnen te slepen. Ruimschoots de grootste opening uit z’n serie. Tarantino’s Inglourious Basterds draaide sterk in zijn tweede week met 20 miljoen dollar en groeide naar ruim 73 miljoen en bleef daarmee zelfs Halloween II voor, dat met 17.4 miljoen dollar ook niet slecht opende. Zeker niet als je bedenkt dat het productiebudget voor die film op 18 miljoen ligt.

District 9 zag de totale omzet alweer naar 90 miljoen dollar groeien en actieheld G.I. Joe zelfs naar 132 miljoen. Ben benieuwd hoe District 9 het bij ons in de bioscopen gaat doen, helaas moeten we nog geduld hebben tot 8 oktober. The Final Destination draait bij ons vanaf aanstaande donderdag en voor Halloween II is het niet bekend of hij überhaupt zal draaien in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten