woensdag 5 augustus 2009

De toekomst van 3D

Naast documentairefilms, zoals 'Dinosaurier 3D' en 'Ocean Wonderland 3D', of concerten in 3D zoals dat van U2, uitgebracht tijdens het voorbije Festival van Cannes, maakt de filmindustrie in Hollywood zich klaar om een volgende stap te zetten in de geschiedenis van de cinema.

Zo meldde Jeffrey Katzenberg, CEO van DreamWorks Animation, in 2008 dat alle Dreamworks-films vanaf 2009 in 3D zullen zijn. Ook Pixar & Disney brengen nagenoeg alle films voortaan uit in 3D. Bereid je dus voor op een fantastische 3D-ervaring met o.a. Up!, Toy Story 3, The Final Destination, A Christmas Carol en Alice in Wonderland!

De eerste die zich ten volle aan het 3D-avontuur gaat wagen is de onverzadigbare James Cameron. Deze pionier van de superproducties draait momenteel een nieuw project. 'Avatar' (release is in december 2009), gevolgd door 'Battle Angel' in 2011, is volledig gemaakt in 3 dimensies en is momenteel één van de best bewaarde geheimen in Hollywood.

Volgens de recentste geruchten denken ook Peter Jackson en Steven Spielberg er ernstig aan om hun projecten voortaan in 3D realiseren, onder meer bij de eventuele bewerking van de avonturen van Kuifje. Laatst meldden we ook al dat Saw VII in 3D uit gaat komen en ook de nieuwste Harry Potter draait momenteel met 12 minuten aan 3D beeld in verschillende bioscopen.

Leuke 3D-weetjes:

Een 3D-film van 100 minuten is 20.579 meter lang, evenveel als van Amsterdam CS naar Schiphol.

3D-projectors kunnen tot wel 30.000 watt licht uitzenden!

De 3D-projector projecteert eigenlijk twee afzonderlijke beelden op het scherm en speciale gepolariseerde 3D-brillen zorgen ervoor dat je hersenen de twee beelden samen kunnen voegen tot één enkel, authentiek, meer dan levensgroot driedimensionaal beeld.

De 3D-projector zendt elke seconde 48 afzonderlijke beelden naar het scherm!

De 3D-beelden in de bioscoop komen altijd naar je toe, waar je ook zit, dus elke stoel is de beste stoel van de zaal.

3D-camera's zijn overal geweest, van de bodem van de oceaan tot de cockpit van een NASCAR racewagen tot het internationaal ruimtestation ISS.

Bron: Pathe Cinema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten